Rio minket is vár!

Itt is szeretném megosztani azt az örömünket, hogy lehetőségünk van tíz tehetséges roma fiatalt egy nemzetközi csereprogramban az olimpia ideje alatt Brazíliába elvinni.

A Polgár Alapítvány hetedik éve kutatja, segíti a valamely területen átlagon felüli képességű nehéz anyagi körülmények között élő diákokat. Minden alkalmat megragadunk, hogy forrásokat találjuk ösztöndíjazásukra, mentorok felkérésére, fejlesztésük kialakítására és különböző programokba való részvételükre.

A brazil út része egy komplex programnak, amelyben a fiatalok angol és brazil társaikkal közösen valósítanak meg projekteket. Most a legközelebbi kiemelt projekttelem a találkozó megszervezése Rio de Janeiróban. A pályázat a költségek 80%-át biztosítja a hiányzó önrészt a három partnerszervezetnek kell előteremtenie. Alapítványunk szeretne olyan partnereket találni, akik társadalmi felelősségvállalási programjukban a nehéz sorsú, tehetséges, motivált gyerekek mellé is odaállnak.

A 14-18 év közötti ösztöndíjainknak ez egy kivételes lehetőség, egyikük sem járt még külföldön. Vállalták valamennyien, hogy egy év alatt legalább egy szinttel feljebb tornázzák az angoljukat, más hozzájárulást nem tud a családjuk biztosítani. Kérjük, segítse a fiatalok kiutazását.

Adjuk össze!

Az esemény ideje alatt létrehozunk egy külön netes felületet, ahol a gyerekek magyarul és angolul adnak naprakész híradást közösségi oldalakon a program eseményeiről. A projektről már most itt lehet tájékozódni: http://olympiclegacy.eu/, de szívesen adunk további információt a 70 451 8681 telefonszámon.