Eddigi legsikeresebb iskolakezdő akciónk

2016-ban is, mint már évek óta, a szeptemberi iskolakezdést az irodánkban cipős dobozok jelzik.  Sok segíteni akaró ember hozta el hozzánk továbbadható cipőjét és iskolaszereket, amikre már nem volt szükségük. Összesen 3701 pár cipő érkezett, a háromszorosa annak, amennyit még augusztusban célul kitűztünk, ebből 2105 teljesen hibátlan, 1402 pár kissé sérült és felnőtt cipő volt, valamint 344 pár papucs és szandál. Támogatóink túlnyomórészt olyan magánemberek voltak, akik felkerekedtek és elhozták az irodánkba az adományaikat, de voltak olyan közösségek pl. iskolák, vagy munkahelyek, ahol külön meghirdették az akciót és a már így összegyűlt nagy értékű adományaikat közösen juttatták el nekünk.

Köszönet mindenkinek, aki egészen a harmadikig felkapaszkodott, hogy szeretett tárgyaik új történetbe kezdhessenek valahol máshol, ahol nagy szükség van rájuk!

Köszönet az iskoláknak! Az  AKG, a Lauder, az Eötvös József Gimnázium, a  Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola, és a Pátyi Waldorf Iskola lelkes szüleinek és gyerekeinek köszönjük, akiktől a sok-sok cipőn kívül a legtöbb tanszert is kaptuk! Csodás táskák, tolltartók, füzetek, írószerek, iskolai segédeszközök járnak most valaki mással suliba, biztonságot, lehetőséget és hitet adva.

Köszönet a tanszerek céges adományozóinak, akikre már sokadik alkalommal számíthattunk, az ICO Írószereket Gyártó és Forgalmazó ZRT-nek és a Pátria Nyomda Zrt-nek!

Munkahelyi közösségeknek is Őszinte köszönet, akik idén mellénk álltak és lelkesen gyűjtöttek, csomagoltak: ING Bank, Clarity Consulting Kft., Merkantil Bank!

Köszönet a helyi partnereinknek, aki gondosan felmérték a rászoruló családok szükségleteit, bizonyították, hogy az egyéni adományozási modellünk működik, ha lelkiismeretes, a közeget jól ismerő segítők kezébe adjuk!

26 magyarországi település lakói részesülhettek kisebb nagyobb mértékben az adományokból, 2100 gyerek biztosan meleg cipővel kezdheti el a telet, közel 400 gyerek iskolaszerei hiánytalanok, mert volt aki adjon!

Sokaknak mondtunk köszönetet már, mert ez egy igazán nagy összefogás, de az önkénteseink nélkül nem sikerülhetett volna, ők cipekedtek a legtöbbet, ők tisztították, csomagolták a cipőket, ők adtak nekünk erőt, hogy végig tudjuk csinálni. Köszönjük!